Teltházas karácsonyi hangverseny a díszteremben

Évek óta az Európa Kollégium énekkarának a karácsonyi hangversenye a legtömegesebb rendezvény a díszteremben. Az idei eseményen sem jutott elég szék a népes közönségnek. Snejder-Sára Ildikó az üdvözlő beszédében megköszönte a kórus vezetőjének, Détári Apollóniának és az énekkar tagjainak a példaértékű, áldozatos munkájukat, amellyel az intézmény hírét öregbítik a kollégium falain kívül is.

Az idei karácsonyi hangverseny díszvendége mgr. Hajnal Jenő volt, aki két mandátumban vezette a Magyar Nemzeti Tanácsot. Az igazgatónő a kollégium nevében ajándékot átnyújtva köszönte meg neki az MNT elnökeként nyújtott támogatást, és hogy már az intézmény megnyitása előtt kiállt azért, hogy létrejöjjön az Európa Kollégium.

Az igazgatónő köszöntötte ft. Nagy Attilát, a telepi Szent Erzsébet plébánia plébánosát, Nt. Orosz Attila bácskai református esperest is, akik idén is rövid ökumenikus áhítattal segítettek a kollégistáknak abban, hogy ráhangolódjanak a közelgő karácsonyi ünnepekre.

A kollégiumi énekkar magyar és angol nyelvű egyházi és világi dalokkal varázsolt ünnepi hangulatot, és bemutatkozott a kollégium újonnan alakult klasszikus tánccsoportja is. Az idei hangversenyen egy meglepetést is hallhatott a közönség: Détári Donáta versbe foglalta a kollégiumi énekkar megalakulását és eddigi munkáját. A vers Lackó Márta tolmácsolásában hangzott el. Az énekkar nevében Dávid Andor megköszönte Détári Apollóniának a kórus élén végzett alázatos munkáját.

Az est végén kihirdették az Európa Kollégium Hallgatói Érdekképviselete által meghirdetett szobadekorációs verseny győzteseit.

A karácsonyi hangverseny után ezúttal is teával és süteményekkel kedveskedett az Európa Kollégium a lakóinak és nem maradt el az ajándékozás sem.

Szakács Áron
(Fényképezte: Szentmártoni László)

Pin It on Pinterest