A Giovani Artisti Vonósnégyes adott hangversenyt a díszteremben

A Giovani Artisti Vonósnégyes nagysikerű hangversenyt adott az Európa Kollégium dísztermében. A műsoron Dohnányi, Brahms, Mendelssohn, Farkas, Bizet, Purcell és Massenet művei szerepeltek. A művek közötti szünetekben Losó Dávid, a zenekar művészeti vezetője tartott rövid ismertetőt a hallgatóságnak az elhangzó művekről, valamint zongorán közreműködött a koncert során.

A Giovani Artisti Vonósnégyes 2013 óta működik Szegeden. Az azonos nevű kamarazenekar két évvel korábban elsősorban azzal a céllal alakult, hogy teret adjon a fiatal művészek bemutatkozásának, látókörük bővítésének, stílus és korszakbeli megkötések nélkül. Repertoárjuk skálája igen széles: egészen a barokk zenétől, a bécsi klasszikán és a romantikán át a kortárs művekig mozog.

Az Európa Kollégiumban a zenekar berkein belül működő vonósnégyes mutatkozott be, amelynek a tagjai: Farkas Béla (hegedű), Veress Csaba (hegedű), Farkasné Komlódi Ágnes (mélyhegedű) és Suhanyeczné Puskás Barbara (gordonka).

A hangverseny az Európa Kollégium Egyetemista Központ és a Giovani Artisti Kft. együttműködésével, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Szakács Áron
(Fotó: Bakos Róbert)

Pin It on Pinterest