Eligazító gyűlés az elsőéves kollégistáknak

Az Európa Kollégium 2017/2018-as tanévre beköltözött elsőéves kollégistái részére október 3-án eligazító gyűlést tartottak a nevelőtanárok.

Danyi Zsuzsanna vezető nevelőtanár üdvözölte a gólyákat és elmondta, hogy a fegyelmi szabályzatról, a házirendről, illetve a szakkollégiumi szabályzatról fognak részletes tájékoztatót hallani.

Fődi Éva nevelőtanár az Európa Kollégium Egyetemista Központ lakóinak a magatartási elvárásokról beszélt, valamint a fegyelmi és anyagi felelősségről szóló szabályzatot ismertette a jelenlévőkkel. Rámutatott a könnyebb és a súlyosabb kötelezettségszegésekre is.

Danyi Zsuzsanna vezető nevelőtanár a Kollégiumi Házirend részletes bemutatása után, ismertette az Európa Kollégium folyó tanévre vonatkozó  tanulmányi szabályzatát. Kiemelte, hogy a szakkollégiumi tevékenység kötelező elemei közé tartoznak a műhelyek, tanfolyamok, közéleti estek, színház-, koncert- és kiállításlátogatások. A választható elemei közé pedig a szakmai látogatások és gyakorlatok, a testnevelés és a sport, a szakkörök, a tudományos munka készítése, és a kortárssegítés. A választható elemek értékelése pontrendszer alapján történik.

Zsuzsanna nevelőtanár említést tett a kortárssegítés jelentőségéről is, ami tulajdonképpen a végzős, illetve a mesterszakos hallgatókra vonatkozik, akik a fiatalabb kollégistákat segítik az egyetemi mindennapok során, beleértve a szakmai korrepetálást is egyéni igények és szükségletek alapján.

Az ismertetőn a diákok hallhattak arról is, hogy a folyó tanév november 10-e után bentlakási jogosultságot nyert kollégisták Egyéni tanulmányi rend keretében kötelesek bekapcsolódni a szakkollégiumi tevékenységbe.

Az eligazító gyűlés alatt az elsőéves kollégistáknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni.

Babos Karolina
(Fotók: Balla Gyöngyi)

Pin It on Pinterest