Felsőoktatási tájékoztató körút

A Magyar Nemzeti Tanács március 18-tól április 22-ig felsőoktatási tájékoztató körutat szervezett olyan vajdasági iskolákba, amelyekben magyar nyelven folyik az oktatás. Az Európa Kollégium képviselői 28 vajdasági középiskolában nyújtottak hasznos információkat az Újvidéken továbbtanulni vágyó diákoknak.
A felsőoktatási tájékoztató körút egyik legfontosabb célja a diákok itthonmaradása és továbbtanulása. Danyi Zsuzsanna, Fődi Éva, Kovács Birkás Zsolt nevelőtanárok, továbbá Kasza Csongor a nemzetközi egyetemistacsere koordinátora és a szabadaktivitások menedzsere rendhagyó szülői értekezlet keretében mutatták be az Európa Kollégiumot. Ismertették az intézmény adottságait és szolgáltatásait, illetve a szakkollégiumi rendszert és a kollégiumi élet jellemzőit.
A nevelőtanárok tapasztalatai szerint a szülők és a magyar tannyelven tanuló harmadikos középiskolás diákok érdeklődését sikerült felkelteni az Európa Kollégium iránt. Többnyire a bentlakási feltételek, illetve a szakkollégiumi tevékenységek kapcsán tettek fel kérdéseket.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+