Ismerd meg az Európa Kollégiumot!

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság szervezésében a vajdasági magyar nyelvű középiskolások ellátogathatnak az Európa Kollégiumba.

Három napon át tíz középiskola tanulói látogatják meg az intézményt. Többek között Zentáról, Adáról, Szabadkáról, Magyarkanizsáról, Óbecséről és Topolyáról is érkeznek diákok, hogy megismerjék a kollégium által nyújtott lehetőségeket.

Snejder-Sára Ildikó megbízott igazgató elmondta, hogy a látogatások során a nevelőtanárok prezentáció formájában ismertetik a kollégium eddigi munkáját. Az igazgatónő reményei szerint a nyíltnapnak köszönhetően hamarosan újra találkozhatnak a leendő egyetemistákkal, de akkor már a kollégium lakóiként.

Az Európa Kollégium egyedülálló ilyen jellegű intézmény Szerbiában, hiszen nem csupán szállást biztosít a hallgatóknak, hanem a szakkollégiumi programokon túl közéleti estekkel, szakköri tevékenységgel, tanfolyamokkal, sportrendezvényekkel, koncert- és színházlátogatással járul hozzá a kollégisták minél sokrétűbb művelődéséhez.

Az Európa Kollégium munkatársai a Magyar Nemzeti Tanáccsal együttműködve áprilisban a magyar tannyelvű középiskolákat felkeresve folytatják az intézmény népszerűsítését.

 

Szakács Áron

Pin It on Pinterest