Kollégiumi Konferencia negyedszer

Ezúttal szokatlan időpontban, május helyett szeptemberben tartották meg a Kollégiumi Konferenciát az Európa Kollégiumban.

Az intézmény keretében működő szakkollégium Szerbiában még mindig kuriózumnak számít, de az Újvidéken tanuló vajdasági magyar egyetemi hallgatók számára már egy jól ismert, bejáródott rendszer, amelynek munkájában szívesen vesznek részt.

A szakkollégium keretében működő műhelyek éves munkájának a tanévzáró Kollégiumi Konferencia jelenti az ünnepélyes lezárását. A Szakkollégiumi műhelyek kiemelkedően teljesítő tagjai ilyenkor mutatják be a munkáikat. Ahogyan azonban az idei konferencia megnyitóján Snejder-Sára Ildikó, a kollégium igazgató asszonya elmondta, ezúttal a járvány helyzet miatt szeptemberre tolódott az esemény. A rendhagyó tanévre való tekintettel ezúttal nem voltak Műhelykonferenciák, a Kollégiumi Konferenciát pedig közönség nélkül, a műhelyvezető oktatók, valamint az elsőéves megfigyelők jelenlétében tartották meg.

Az igazgatóasszony elmondta, hogy ez nem csorbította a műhelymunkák jelentőségét, hiszen az egyik fő cél, hogy a hallgatók számára lehetőséget biztosítsanak az anyanyelvükön való tudományos kutatómunkára és bemutatkozásra, így is maradéktalanul megvalósult.

A Kollégiumi Konferencián ezúttal is a műhelyek kiemelkedő tagjai mutatkoztak be. A korábbi években az oklevél mellett jutalomkirándulással ajándékozta meg a legjobbakat a kollégium, ezúttal viszont a koronavírus-járvány ezt nem tette lehetővé. A díjazott kollégisták így értékes könyvutalványokat, valamit egy sportboltban beváltható vásárlási utalványt kaptak a kiemelkedő munkájukért.

A Kollégiumi Konferencián tizenkilenc szakkollégista mutatta be a munkáját, és vette át a jól megérdemelt jutalmát Snejder-Sára Ildikó igazgató asszonytól.

Szakács Áron

(Fotó: Babos Karolina)

 

 

Pin It on Pinterest