Középiskolások az Európa Kollégiumban

Újvidéken április 22-én és 23-án felvételi felkészítő tábort szerveztek a Magyar Nemzeti Tanács által. A foglalkozásokon, mintegy 13 tantárgyból kaptak szakmai segítséget a Vajdaság egész területéről érkező középiskolások. Az előadásokon azok a diákok vettek részt, akik tanulmányaikat valamely felsőoktatási intézmény karán szeretnék folytatni.

Petkovics Márta, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja kiemelte, hogy a felkészítő táborra második alkalommal került sor és igény szerint még tartanak tantermi felkészítőket. A tábornak a József Attila Általános Iskola adott otthont. A diákok az Európa Kollégiumban voltak elszállásolva, ahol a bolognai oktatási rendszerről továbbá a kollégiumi életről azaz a szakkollégiumi tevékenységekről is tájékozódhattak.

Danyi Zsuzsanna vezető nevelőtanár részletesen bemutatta a bolognai folyamat legfontosabb elemeit és céljait. Beszédében kitért többek között a háromciklusú képesítési rendszer, a közös oklevelek, a mobilitás, a képesítések elismerése, a minőségbiztosítás, az esélyegyenlőség, a foglalkoztathatóság lényegére illetve az egész életen át tartó tanulás jelentőségére. Végezetül a Bolognai Nyilatkozattal kapcsolatos alapfogalmakkal is megismerkedhettek az igyekvő középiskolások.

Sajti Karolina

Pin It on Pinterest