Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekcióján jártunk

A 2023-as év igazán különleges a Kárpát-medencei felsőoktatás szempontjából, hiszen OTDK-év van. A koronavírus-járványt követően 2019 óta idén először zajlik élőben a megmérettetés, amely összesen tizenhat szekcióra, azon belül megannyi tagozatra oszlik és április elejétől a hónap végéig tart majd.

Jogász kollégistáinkkal Snejder-Sára Ildikó igazgatónő, Horvát Mária vezető nevelőtanár, valamint Szedlár Ágnes nevelőtanár látogattak el Győrbe, az országos megnyitóra, amely egyben az Állam- és Jogtudományi Szekció ünnepélyes nyitánya is volt. A Győri Nemzeti Színházban tartott ünnepségen felszólaltak az OTDK támogatóinak, védnökeinek képviselői, illetve az OTDK vezetősége. A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát dr. Weiszburg Tamás, az OTDK elnöke nyitotta meg, beszédében pedig biztatta a jelenlévő ifjú kutatókat, témavezetőiket, de a megfigyelő diákokat is az eredményes munka folytatására, hiszen fontos építőkövei a magyarság folyamatosan megújuló értelmiségének.

Az Állam- és Jogtudományi Szekció tagozati üléseire április 4-én került sor a győri Széchényi István Egyetem tantermeiben. A szervezők számos fakultatív programmal is kedveskedtek, amelyek során Győr város nevezetességeit tekinthették meg a résztvevők. A tagozati ülés napját hagyományos gálavacsora zárta az egyetem sportcsarnokában.

A 36. OTDK további tizenöt szekciója április folyamán zajlik, amelyek számottevő részében az Európa Kollégium Egyetemista Központ kollégistái versenyzőként és megfigyelő diákként is részt vesznek majd.

Szedlár Ágnes

Pin It on Pinterest