Eligazító gyűlés az új lakóknak

A koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt két csoportra osztva, október 1-jén és 5-én a 2020/2021-es tanévben az Európa Kollégiumba felvételt nyert elsőéves kollégisták részére eligazító gyűlést tartottak a kollégium nevelőtanárai.

A kollégistákat a nevelőtanári testület nevében Danyi Zsuzsanna, vezető nevelőtanár üdvözölte, és bemutatta az Európa Kollégium folyó tanévre vonatkozó tanulmányi szabályzatát. Kiemelte, hogy a szakkollégiumi tevékenység kötelező elemei közé tartoznak a műhelyek, a tanfolyamok, a közéleti estek, a színház-, koncert- és kiállításlátogatások, valamint rámutatott arra, hogy elsőévesként milyen szakkollégiumi kötelezettségei lesznek a kollégistáknak.

Fődi Éva, nevelőtanár az Európa Kollégium Egyetemista Központ lakóinak a házirendről, illetve a magatartási elvárásokról beszélt, valamint a fegyelmi és anyagi felelősségről szóló szabályzatot ismertette a jelenlévőkkel. A könnyebb és a súlyosabb kötelezettségszegéseket is részletezte.

Gergely Helena, nevelőtanár a közösségi helyiségek használatáról tájékoztatta az új lakókat és ismertette az erre vonatkozó alapszabályokat. Kiemelte, hogy minden kollégista felelős a helyiségekre vonatkozó szabályok betartásáért.

Horvát Mária, nevelőtanár a koronavírus-járvány következtében kialakult bentlakási szabályokra hívta fel a figyelmet, elmondta, hogy miért fontos betartani a rendeletet, amely a COVID-19 betegség terjedésének megfékezése és a kockázatának csökkentése érdekében hoztak meg az intézményben. Továbbá az Európa Kollégium könyvállományáról is beszélt a gólyáknak.

Bakos Róbert, nevelőtanár a szelektív hulladékgyűjtésről szóló előadását mutatta be. Elmondta a kollégistáknak, hogy intézményünkben szelektíven gyűjthetők a kommunális-, a csomagolási-, és a papírhulladékok, valamint a használt étkezési olajok, a kupakok és a használt elemek. Hangsúlyozta, hogy az utasítások, illetve a jelölések szerint történik a hulladékok szelekciója. A kollégistákat arra kérte, hogy tartsák be ezeket az utasításokat, hiszen ezzel hozzájárulnak a környezetmegőrzéshez.

Az eligazító gyűlésen Horváth József, a kollégium informatikai teendőkkel megbízott munkatársa a kollégiumban alkalmazott Moodle rendszer kommunikációs felületét mutatta be. Többek között elmondta, hogy ez a rendszer elősegíti a hatékonyabb tevékenységet a szakkollégium műhelyeiben, tanfolyamaiban, szakköreiben. Továbbá a kollégisták egymással, valamint a műhelyvezető oktatókkal és a nevelőtanárokkal is a Moodle rendszer segítségével tudnak kommunikálni.

A kollégisták már előbb megismerkedtek az Európa Kollégiumban hatályban levő egyéb szabályzatok tartalmával is.

Az eligazító gyűlések alatt és után az elsőéveseknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni a nevelőtanároknak.

Babos Karolina

(Fotó: Babos Karolina)

 

 

 

Pin It on Pinterest