Hídvégi-Üstös Pál maratonfutó volt a kollégium vendége

Hídvégi-Üstös Pál ultrasportoló volt az Európa Kollégium vendége, aki a 70 maratonnal a Dunáért” program keretében, több mint 1.500 kilométer lefutása után, október 31-én érkezett Újvidékre.

A magyar ultramaratonos szeptember 21-én indult el a Duna forrásától, a Fekete-erdőben található Donaueschingenből, hogy 10 országon keresztül – 3000 kilométert letudva –  december 8-án eljusson a Duna fekete-tengeri torkolatáig.

A kollégiumban megtartott előadásán, Hídvégi-Üstös Pál beszélt a mostani útja során átélt élményeiről, találkozásairól, amelyekről egy képes összeállítás is bemutatásra került; valamint a Magyarországon megszervezett sportos rendezvénysorozatairól, az Afrikában és Közép-Ázsiában futva vagy kerékpárral megtett kalandos túráiról, amelyekről egy-egy filmet is megtekinthettek a kollégisták.

A 70 maratonnal a Dunáért” program célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos közlekedés és a fenntartható fejlődés fontosságára. A futás fővédnöke a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségét ellátó Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A filmvetítéssel egybekötött előadás után, a kollégistáknak alkalmuk adódott kérdezni és fényképezkedni is a világszínvonalú magyar maratonfutóval.

Kovács Birkás Zsolt

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+